A Travellerspoint blog

Boller, carnaval og Costa Rica

-og enda litt mer:)

sunny 35 °C

Det blir visst lenger og lenger mellom hver gang jeg legger inn blogginnlegg, det er bare å beklage, men tiden går så fort her at før jeg vet ordet av det har det gått flere uker. Litt skummelt, for det begynner å gå opp for oss at både eksamen og hjemreise snart nærmer seg. Jeg skal prøve å gjenfortelle hva som har hendt den siste tida.

Regnvær og boller
Det første og til nå eneste regnet kom natt til 18. februar og også litt på dagen. Men det var ikke lenge det varte og like brått som det var kommet kom sola tilbake. For å fullbyrde den hjemlige stemningen som regnet hadde gitt oss bakte Ida, med litt hjelp fra Ingelin, boller til oss dagen etter. Det var skikkelig koselig!

reddende_engler.jpg

Costa Rica
Det ble en tur på meg også. Det ble for stusslig å sitte igjen i Leon når nesten alle andre reiste. Så da tok jeg og Heidi turen til Costa Rica. Turen startet torsdag morgen kl 03.30 fra Casa Iguana. Etter mye rot og venting satt vi to timer og et kvarter senere i en minibuss på vei til Managua og var sikre på at vi ikke kom til å rekke bussen som skulle kjøre oss til Costa Rica. Men sjåføren gasset på så vi rakk bussen og 13 timer etter avreise var vi fremme i Tamarindo. Tamarindo er en liten strandby på vestkysten. Den er svært preget av mye turisme og har derfor fått kallenavnet “Tamagringo” fordi det er så mye amerikanere der(“gringo” er et kallenavn på amerikanere har). Her bodde vi de to første nettene på hotell sammen met to andre som går på spansk og hadde vært der i noen dager før vi kom. Der nøt vi luksus i form av varm dusj, air condition, og kabeltv med masse amerikanske serier. Når de dro flyttet vi til et helt greit hostel. Vi brukte tia her til litt shopping, bading, soling og TV-titting, noe det blir svært lite av i Leon. Mandag morgen var det en lang busstur tilbake til Nicaragua.

Det KLØR!!!
Dagen før vi dro til Costa Rica ble jeg skikkelig oppspist av mygg og mens vi var i Costa Rica fikk jeg enda flere stikk. På det meste hadde jeg 22 store stikk bare på leggene. Når jeg kom tilbake til Nicaragua igjen forsvant de, men det betydde ikke at det ble slutt på kløen. I stede overtok noe som vi har kommet frem til at må være varmeutslett på hals og armer. Heldigvis har jeg fått en krem for det som hjelper en del. Men ellers står det bra til med helsa, har ennå ikke hatt noen andre problemer(bank i bordet).

Carnaval
Nå er vi inne i fastetiden som varer frem til påske, og da var det på si plass med et skikkelig karneval. Kostymene var menge og kreative. Det ble en utrolig morsom kveld med god mat, dans og piñata.

pi_ata.jpg

Pizzakveld og pannekakefrokost
Lørdagskveld ble en skikkelig kosekveld med hjemmebakt pizza. Vi dekket til langbord og koste oss. Morgenen etter var det et nytt etegilde, da var bordet dekket med amerikanske pannekaker, lønnesirup og masse ulik frukt. Fortsetter vi slik triller jeg snart hjem til Norge:P

Noche cultural
I går fikk vi prøve oss på å lage nicaraguansk mat. De nicaraguanske damene på huset hadde laget til en del på forhånd så jobben vår ble i hovedsak å pakke inn alle ingrediensene i bananblader som så skulle kokes i 4 timer og å bake ut tortillalefser. Vi fikk også smake på en tradisjonell drikk herfra, som var søt og god, men som jeg verken husker hva den heter eller hva den var laget av.

Nå er det bare 34 dager til jeg er tilbake i Norge, jeg skal prøve å nyte disse dagene som best jeg kan, selv om jeg også må lese til eksamen.

Posted by karin.m.d 17:00 Archived in Nicaragua Comments (1)

En måned i Leon

sunny 34 °C

Så var det på tide med en liten rapport fra sør igjen, det begynner å bli lenge siden sist.

Bursdagsfeiring
På fredag den 2. februar var det tre bursdager som skulle feires, blant annet 21-årsdagen til Stine som jeg deler rom med, og i den anledning ble det arrangert en “Glamorfest”. Innspirert av de ikke alt for fine klærne her, ble temaet for kvelden, glitter, paljetter og glamor. Det var litt utenfor hva man fant i mitt klesskap men med litt hjelp fra mine romvenninner fikk vi ordnet det. På søndag var den egentlige dagen. Da ble hun vekket med muffins med lys, krone, konfetti, ballonger og gaver. På kvelden gikk vi ut og spiste. En veldig koselig dag!

Minitornado
Litt skjer det på værfronten her også, selv om vi har sol hver dag. På mandagen hadde vi besøk av en liten tornado på stranda som rev ned palmehuset. Heldigvis var dette rett før alle studentene kom frem så ingen ble skadet. Nå venter vi bare på at et nytt skal komme opp.

minitordado.jpg

Grillfest
På lørdag 10. februar var det grillfest på stranda. Vi slappet av i sola, spilte kort, spiste grillmat, snakket og badet. Kvelden på stranda ble avsluttet med en idyllisk solnedgang. Etter en tur i dusjen ble festen fortsatt på et diskotek et par minutter utenfor byen.

diskotek.jpg

Praksis
Praksis har startet. Jeg er i praksis på Primera Modesto Armijo. Til nå har jeg vært i en 1.klasse, to 2.klasser og en 3.klasse. Svært mye er annerledes enn i Norge, klassene er store rundt 40 elever i hver, i klasserommet er det lite farger og bilder, det er gitter for vinduer og dører. Dagen er delt i kun to økter, den første er på 2 ½ time, noe jeg synes er svært lenge å sitte i ro, og jeg får inntrykk av at elevene også synes det. I friminuttet spiser elevene godteri fra kiosken i skolegården. Men noe er også likt, elevene her er like nysgjerrige på oss som i Norge, om ikke enda litt mer, de spør og graver, men det er ikke alltid like lett å forstå eller svar pågrunn av språkproblemer. Mye av metodene lærerne bruker minner også om metoder vi bruker i Norge. Til nå har vi bare observert og snakket med lærerne ved hjelp av tolk, men etter hvert har vi tenkt å prøve og undervise noe også.

godterikiosk.jpg

Noche cultural
Hver tirsdag har vi noe som de kaller “Noche cultural”. Denne uken handlet det om noen dukker som pleier å danse rundt i byen. Dette skjer spesielt mye i november og desember, men vi har sett dem i vår også. Der er en stor dame i fin kjole og en liten mann med store klær og stort hode. Det er en gammel tradisjon og skal symbolisere den store rike spanske kvinnen og den lille smarte(derav det store hodet) indianeren, som er forfedrene til mestisene, størsteparten av dagens befolkningen i området.

gigantona_..es_mann.jpg

Día de amor
På onsdag var det valentinsdag og det merket man godt her. Butikker var pyntet og vi så blant annet en valentinsbuss med åpent tak, røde lys og hjerter kjøre rundt i byen fylt med foreskede pasasjerer. Jeg og noen andre feiret dagen med et kinobeøsk, hvor vi så en romantisk klissefilm for den svimlende sum av 38 Cordobas (ca 15 kroner).

Dette er vel det som har skjedd i store trekk de to siste ukene. Nå reiser snart over halve gruppa bort i forbindelse med en prosjektuke som spanskklassene har, så det blir nok fredlig i husene den neste uka. Kanskje jeg og tar meg en tur?

Posted by karin.m.d 12:06 Archived in Nicaragua Comments (2)

En opplevelsesrik uke

sunny 31 °C

Hola!

Først vil jeg si tusen takk for alle de koselige hilsenene dere legger igjen her. De blir jeg veldig glad for!

Her nede flyr dagene og det har skjedd mye. Jeg skal prøve å gi en liten oppsummering av de viktigste hendelsene:

Vulkantur
Den andre helga i Nicaragua var det felles tur til vulkanene Cero Negro som er den yngste vulkanen her. Den er ikke mer enn ca 150 år og hadde sitt siste store utbrudd i 1999(hvis jeg husker riktig). Den ligger ca 2 mil fra Leon og vi brukte nesten to timer på å kjøre, fordi veien var så dårlig. Vi gikk opp på toppen av den på ca 40 minutt. Det blåste kraftig og luktet svovel det siste stykket. Nede i det ene krateret(den har to) kunne vi se røyk sive opp. Det morsomste med hele turen var å komme seg ned igjen. Da tok vi en helt annen vei enn vi hadde tatt opp. Det var en bratt bakke som besto av nesten bare fin sand og grus, som vi sprang ned. Vel nede igjen var skoene fylt av grus og alt dekket av sandstøv, så da var det godt med en dusj når vi kom hjem.

vulkan.jpg

Salsa
Jeg har startet på et salsakurs på kulturskolen her. Vi har treninger tre ganger i uken. Jeg har til nå vært på to og synes allerede at det er vanskelig, men også veldig gøy. Vi er bare jenter fra Kulturstudier på det kurset jeg går på så vi må nok ta oss en tur på byen for å få trent på å danse med noen gutter. Men det får nok vente litt, for ennå tråkker jeg bare på tærne til de jeg danser med :P

San Juan Del Sur
Forrige helg var vi(ca 50 personer fra Kulturstudier) på tur til San Juan Del Sur. Det er en surfeby som er preget en del mer av turisme en det man merker her i Leon. Flere fikk prøve seg på å surfe mens vi var der, men på grunn av et surfemesterskap som var litt lenger nord var det ikke så mange instruktører igjen i byen. Jeg nøyet meg med å bade i de ikke alt for store bølgene og bygge sandslott på stranda. Litt nervøs ble vi etter at noen hadde sett en piggrokke i vannet, men heldigvis var det ingen som ble stukket. På kvelden testet vi ut utelivet. Det var ganske så idyllisk å sitte på en bar å se utover stranden og havet.

sandslott.jpg

Spansktime
I går hadde jeg min første spansktime. Vi er tre jenter som har timer sammen. Spansklæreren snakker kun spansk, men er flink så hun er lett å forstå. Vi lærte litt om artikler til substantiv, tallene opp til hundre, farger, navn på ukedager og litt til. Neste gang skal vi lære om verb. Spent på hvor mye jeg lærer mens jeg er her nede. Det er veldig irriterende og ikke kunne gjøre seg forstått eller forstå hva folk prøver å si til meg. Håper det kan bli litt bedre mens jeg er her.

Selv om jeg har det kjempebra her nede og det er mye spennende som skjer er det noen ting jeg begynner å savne fra Norge. Selvfølgelig er det venner og familie og ikke minst kjæresten min. Men også norsk iskaldt vann, norsk gjærbakst og saus. Den eneste sausen de har er Salsa de tomate (ketsjup), flaskevannet smaker litt rart og brødet er som det pleier å være i utlandet, seigt og litt rart. Så det er bare å komme en tur og ta med boller, hjemmebakt brød og saus:D

Posted by karin.m.d 08:51 Archived in Nicaragua Comments (4)

(Entries 4 - 6 of 8) « Page 1 [2] 3 »