A Travellerspoint blog

En helt vanlig dag

sunny 36 °C

Jeg har flere ganger fått spørsmål om hva jeg gjør om dagene. Derfor tenkte jeg at denne gangen skal jeg fortelle hvordan en helt vanlig hverdag utarter seg for meg her i Leon.

Dagen starter mellom klokka 6 og 7 da alarmen på mobilen ringer, dette avhenger når jeg starter på skolen. Klokka 7 uler også en alarm som minner om en flyalarm over hele byen (den samme alarmen uler igjen klokka 12). Jeg har forstått det som at det er for at folk her skal ha en viss ide om hva klokka er selv om de ikke eier klokker. Før spratt jeg opp(av vekkerklokka, den andre alarmen er ikke så høy her), men nå har det bare blitt tyngre og tyngre. Så går jeg å får meg en forfriskende dusj, før jeg spiser frokost. Det varierer fra dag til dag hva vi får, men en typisk frokost er ristet brød, gallo pinto( bønner og ris med litt krydden, ganske godt egentlig), stekt egg, juice og frukt.

Det varierer om vi starter kvart på åtte eller kvart på ti. Et kvarter før går vi hjemmefra. Veien bort til forelesningssalen går forbi noen store kirker, blant annet den store katedralen i Leon. Det er allerede masse folk i gatene på denne tiden. Temperaturen er ennå ganske behagelig. Man må være forsiktig hvor man går for fortauene er ganske dårlige, med mye hull og på veien kjører bilene helt villt.

Forelesningene er på Casa Protocolo som er et gammelt kolonihus ikke så ulikt det jeg bor i. Inne er det air condition som gjør at det blir en behagelig temperatur, men ikke alltid like lett å høre hva alle sier pga støyen. Forelesningene er varierende, noen kjedelige andre interessante. Det kommer mye an på foreleseren akkurat som hjemme i Norge.

Casa_Protocolo.jpg

Klokken 11.30 er forelesningen ferdig og det er da på tide med lunsj. To dager i uka har vi seminar. Da reiser vi med en gammel amerikansk skolebuss ut til stranda for å spise lunsj. Veien er hullete og dårlig så man føler seg grundig ristet etter en halvtime på bussen. Er vi heldige(?) har bussjåføren skrudd på anlegget i bussen, da blir vi underholdt med gamle 90-tallsslagere hele veien. Resten av dagene spiser vi lunsj på Casa Iguana, hvor jeg bor. Lunsjen har variert mye, men som regel er det godt selv om det ikke er så alt for spennende.

Seminargruppene på stranda er veldig interessante og lærerike.

seminar.jpg

I pausene slapper vi av i hengekøya, gyngestolen eller tar oss en dukkert i bassenget om det er vann i det(har vært problemer med pumpa). Har vi litt lengre pauser blir det kanskje tid til litt bading i havet og litt soling(ikke få noen forventninger til fargen, jeg er like bleik som alltid:P
Kl 3 eller 5 går bussen tilbake.

skolebuss.jpg

Da blir det kanskje tid til litt middagsspising(enten på restaurant eller så lager vi noe hjemme), en tur på internett(som titt og ofte bryter sammen), litt lesing(hvis man klarer å konsentrere seg i varmen). Jeg har sluttet på salsakurset til fordel for spanskundervisningen. Vi hadde da spansktimer et par ganger i uka, med en morsom og dyktig lærer, men det skortet litt på lesinga mellom timene. Nå har jeg også sluttet på disse til fordel for eksamenslesingen. Noen dager tar jeg meg en liten siesta (også kalt cowboy-strekk som vi har lært av våre venner fra nord). Eller så sitter vi å skravler, ser på film, går på kino, konserter, vasker klær(for hånd) m.m. Og slik går dagene, det er blitt hverdag her nede også, akkurat som i Norge, men det er en litt annerledes hverdag, men med ganske mange fellestrekk.

Posted by karin.m.d 12:18 Archived in Nicaragua

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

hei du!

høres jo ut som du har d kjempefint! synes no likevel t d ska bli fint å få dæ jæm æ da:)

kosa å klæmma fra mæ, Stijn å Tessi!

by Lindameide

Heisann!

Enig me Linda, glede mæ te vi jentan kan samles igjen om en måneds tid eller nå sånt.

Æ reise forresten te Brasil om ei uke no, og blir der i 3 uka :) Glede mæ kjempemasse!

Kos dæ den siste tida, snakkes snart!

by Lisaemilie

Halloen!
Så fekk eg endeli fingen ud å fekk logga meg på her:) kjekt å lesa om alt d spennane du får vær me på...misunne deg!
Håpe du får det lika kjekt resten av oppholdet:) Kosa deg masse videre
Klem fra Torunn

by Torunn

Hei!

Jeg vurderer sterkt å studere spansk med Kulturstudier til høsten, og snublet over bloggen din etter heftig googling! Er opplegget noe du vil anbefale andre, er det verdt pengene? Høres ut som om du har et fint opphold i alle fall!

by nanya

Har det veldig fint her, men det er et veldig inntensivt kurs, både pedagogikk som jeg går og spanskkurset, så det krever en god del arbeid. Samtidig er det vankselig å lære fordi man har så mange norske venner her så at det blir lite spansksnakking. Men når det er sagt så har oppholdet vært fantastisk bra, har fått mange nye venner, det er trygt fordi det er norske lærere og det er et utrolig spennende land å være i. For opplevelsen sin del synes jeg det er vært pengene, men det jeg får høre fra noen av de som går på spansk her er at de ikke har lært fullt så mye spansk som de forventet, så hvis det er kun for spansken du ønsker å reise så finnes det kanskje andre kurs man lærer mer igjennom?

by karin.m.d

En liten korrigering; de har lært å snakke mindre enn forventet, men har lært veldig mye gramatikk. Så hvis du er flinkere til å snakke med flere lokale så kanskje du vil lære å snakke endel også:)(i mine ører er de som går spansk her nå blitt flinke til å snakke spansk, men så kan jeg så godt som ingenting da). Vet ikke om dette var til noen hjelp jeg?

by karin.m.d

Det var til veldig stor hjelp! Det er ikke hovedsaklig for å bli veldig flink i spansk jeg vil reise, men for å få et annerledes semester før jeg begynner på master. Kunne like gjerne ha reist på backpacking (men ingen vil reise med meg, :( ) eller drevet med noe humanitært arbeid, men syns det kunne vært interessant å lære meg litt spansk. Selv om jeg ikke trenger flere akademiske fag er det jo aldri negativt å kunne flere språk! Kan dessuten endel hakkande gæli spansk fra før etter backpacking i Sør-Amerika, så hadde vært fint å få satt det litt i system! :)

Bare noen få spørsmål til; er de fleste som reiser nettopp kommet ut fra videregående, eller er det endel som har studert en stund også? Er folk generelt interessert i å studere og oppleve det ekte Nicaragua, eller er det mange som er mest interessert i et halvår med billig fyll sponset av Lånekassen?

Tusen hjertelig takk for at du tok deg tid til å svare meg, sliter nemlig veldig med å bestemme meg for om jeg skal reise eller ikke! :)

by nanya

Her er det veldig mye forskjellig folk. De fleste har studert litt eller mye før, men det er også den del som kommer rett fra videregående. Når det gjelder drikking, studering og opplevelser er gruppa også ganske delt, en del fester ganske masse, mens andre finner på andre ting, og andre igjen gjør litt av begge deler. Så jeg tror ikke du skal være redd for at det skal være mangel på noen av delene, det er bare å velge det du vil. Slik har iallefall jeg følt det:)

by karin.m.d

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint