A Travellerspoint blog

Boller, carnaval og Costa Rica

-og enda litt mer:)

sunny 35 °C

Det blir visst lenger og lenger mellom hver gang jeg legger inn blogginnlegg, det er bare å beklage, men tiden går så fort her at før jeg vet ordet av det har det gått flere uker. Litt skummelt, for det begynner å gå opp for oss at både eksamen og hjemreise snart nærmer seg. Jeg skal prøve å gjenfortelle hva som har hendt den siste tida.

Regnvær og boller
Det første og til nå eneste regnet kom natt til 18. februar og også litt på dagen. Men det var ikke lenge det varte og like brått som det var kommet kom sola tilbake. For å fullbyrde den hjemlige stemningen som regnet hadde gitt oss bakte Ida, med litt hjelp fra Ingelin, boller til oss dagen etter. Det var skikkelig koselig!

reddende_engler.jpg

Costa Rica
Det ble en tur på meg også. Det ble for stusslig å sitte igjen i Leon når nesten alle andre reiste. Så da tok jeg og Heidi turen til Costa Rica. Turen startet torsdag morgen kl 03.30 fra Casa Iguana. Etter mye rot og venting satt vi to timer og et kvarter senere i en minibuss på vei til Managua og var sikre på at vi ikke kom til å rekke bussen som skulle kjøre oss til Costa Rica. Men sjåføren gasset på så vi rakk bussen og 13 timer etter avreise var vi fremme i Tamarindo. Tamarindo er en liten strandby på vestkysten. Den er svært preget av mye turisme og har derfor fått kallenavnet “Tamagringo” fordi det er så mye amerikanere der(“gringo” er et kallenavn på amerikanere har). Her bodde vi de to første nettene på hotell sammen met to andre som går på spansk og hadde vært der i noen dager før vi kom. Der nøt vi luksus i form av varm dusj, air condition, og kabeltv med masse amerikanske serier. Når de dro flyttet vi til et helt greit hostel. Vi brukte tia her til litt shopping, bading, soling og TV-titting, noe det blir svært lite av i Leon. Mandag morgen var det en lang busstur tilbake til Nicaragua.

Det KLØR!!!
Dagen før vi dro til Costa Rica ble jeg skikkelig oppspist av mygg og mens vi var i Costa Rica fikk jeg enda flere stikk. På det meste hadde jeg 22 store stikk bare på leggene. Når jeg kom tilbake til Nicaragua igjen forsvant de, men det betydde ikke at det ble slutt på kløen. I stede overtok noe som vi har kommet frem til at må være varmeutslett på hals og armer. Heldigvis har jeg fått en krem for det som hjelper en del. Men ellers står det bra til med helsa, har ennå ikke hatt noen andre problemer(bank i bordet).

Carnaval
Nå er vi inne i fastetiden som varer frem til påske, og da var det på si plass med et skikkelig karneval. Kostymene var menge og kreative. Det ble en utrolig morsom kveld med god mat, dans og piñata.

pi_ata.jpg

Pizzakveld og pannekakefrokost
Lørdagskveld ble en skikkelig kosekveld med hjemmebakt pizza. Vi dekket til langbord og koste oss. Morgenen etter var det et nytt etegilde, da var bordet dekket med amerikanske pannekaker, lønnesirup og masse ulik frukt. Fortsetter vi slik triller jeg snart hjem til Norge:P

Noche cultural
I går fikk vi prøve oss på å lage nicaraguansk mat. De nicaraguanske damene på huset hadde laget til en del på forhånd så jobben vår ble i hovedsak å pakke inn alle ingrediensene i bananblader som så skulle kokes i 4 timer og å bake ut tortillalefser. Vi fikk også smake på en tradisjonell drikk herfra, som var søt og god, men som jeg verken husker hva den heter eller hva den var laget av.

Nå er det bare 34 dager til jeg er tilbake i Norge, jeg skal prøve å nyte disse dagene som best jeg kan, selv om jeg også må lese til eksamen.

Posted by karin.m.d 17:00 Archived in Nicaragua

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Was?! Ingen kommentarar enno? Hujedamej. ;) No er det under ein månad til du kjem att! Håper du koser deg masse den siste tida ;)

by flygaren

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint