A Travellerspoint blog

En måned i Leon

sunny 34 °C

Så var det på tide med en liten rapport fra sør igjen, det begynner å bli lenge siden sist.

Bursdagsfeiring
På fredag den 2. februar var det tre bursdager som skulle feires, blant annet 21-årsdagen til Stine som jeg deler rom med, og i den anledning ble det arrangert en “Glamorfest”. Innspirert av de ikke alt for fine klærne her, ble temaet for kvelden, glitter, paljetter og glamor. Det var litt utenfor hva man fant i mitt klesskap men med litt hjelp fra mine romvenninner fikk vi ordnet det. På søndag var den egentlige dagen. Da ble hun vekket med muffins med lys, krone, konfetti, ballonger og gaver. På kvelden gikk vi ut og spiste. En veldig koselig dag!

Minitornado
Litt skjer det på værfronten her også, selv om vi har sol hver dag. På mandagen hadde vi besøk av en liten tornado på stranda som rev ned palmehuset. Heldigvis var dette rett før alle studentene kom frem så ingen ble skadet. Nå venter vi bare på at et nytt skal komme opp.

minitordado.jpg

Grillfest
På lørdag 10. februar var det grillfest på stranda. Vi slappet av i sola, spilte kort, spiste grillmat, snakket og badet. Kvelden på stranda ble avsluttet med en idyllisk solnedgang. Etter en tur i dusjen ble festen fortsatt på et diskotek et par minutter utenfor byen.

diskotek.jpg

Praksis
Praksis har startet. Jeg er i praksis på Primera Modesto Armijo. Til nå har jeg vært i en 1.klasse, to 2.klasser og en 3.klasse. Svært mye er annerledes enn i Norge, klassene er store rundt 40 elever i hver, i klasserommet er det lite farger og bilder, det er gitter for vinduer og dører. Dagen er delt i kun to økter, den første er på 2 ½ time, noe jeg synes er svært lenge å sitte i ro, og jeg får inntrykk av at elevene også synes det. I friminuttet spiser elevene godteri fra kiosken i skolegården. Men noe er også likt, elevene her er like nysgjerrige på oss som i Norge, om ikke enda litt mer, de spør og graver, men det er ikke alltid like lett å forstå eller svar pågrunn av språkproblemer. Mye av metodene lærerne bruker minner også om metoder vi bruker i Norge. Til nå har vi bare observert og snakket med lærerne ved hjelp av tolk, men etter hvert har vi tenkt å prøve og undervise noe også.

godterikiosk.jpg

Noche cultural
Hver tirsdag har vi noe som de kaller “Noche cultural”. Denne uken handlet det om noen dukker som pleier å danse rundt i byen. Dette skjer spesielt mye i november og desember, men vi har sett dem i vår også. Der er en stor dame i fin kjole og en liten mann med store klær og stort hode. Det er en gammel tradisjon og skal symbolisere den store rike spanske kvinnen og den lille smarte(derav det store hodet) indianeren, som er forfedrene til mestisene, størsteparten av dagens befolkningen i området.

gigantona_..es_mann.jpg

Día de amor
På onsdag var det valentinsdag og det merket man godt her. Butikker var pyntet og vi så blant annet en valentinsbuss med åpent tak, røde lys og hjerter kjøre rundt i byen fylt med foreskede pasasjerer. Jeg og noen andre feiret dagen med et kinobeøsk, hvor vi så en romantisk klissefilm for den svimlende sum av 38 Cordobas (ca 15 kroner).

Dette er vel det som har skjedd i store trekk de to siste ukene. Nå reiser snart over halve gruppa bort i forbindelse med en prosjektuke som spanskklassene har, så det blir nok fredlig i husene den neste uka. Kanskje jeg og tar meg en tur?

Posted by karin.m.d 12:06 Archived in Nicaragua

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hei pus!

savne dæ masse vænnen, komma jæm snart ja? gla i dæ!

by Lindameide

Høres ut som om du har det fantastisk Karin! :)

Klæm fra mæ

by Lisaemilie

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint