A Travellerspoint blog

Ferdig med eksamen :)

semi-overcast 38 °C

Nå er eksamen unnagjort og påskeferien har startet for min del. Her kommer den nest siste oppdateringen for denne reisa. Den siste skal jeg skrive når jeg kommer hjem.

Managua
Fredag for tre uker siden var Sanna, Hanne og jeg i Managua. Etter et bomtur på flyplassen for å hente flybilletten til Hanne gikk turen til et stort kjøpesenter som heter Galleria Santa Domingo. Det er et helt nytt kjøpesenter med mange dyre butikker og veldig få kunder. Her fant både jeg og Sanna oss Converse-sko til en veldig mye billigere penge enn i Norge, så da ble det en vellykket tur likevel.

Surfekonkurranse
Dagen etter var det surfekonkurranse på stranda hvor studiesenteret ligger. Vi solte oss og så på surferne. Egentlig skulle vi heie på læreren vår som skulle delta i konkurransen, men på grunn av Nicatiden vi har blitt litt for godt kjent med her nede(at ting skjer når det skjer, og ikke når det er sagt at det skal skje… mañana, mañana) gikk vi dessverre glipp av dette. Men jeg kan likevel rapportere at han kom på en veldig god tredjeplass i sin pulje.

Ortega og Chavez i Leon
Søndagen var det et politisk møte i byen. Hugo Chavez og Daniel Ortega kom til byen for å fortelle om samarbeidet de har startet. Her fikk vi oppleve en skikkelig revolusjonsstemning. Jeg tror kanskje dette må være en av de største opplevelsene jeg har hatt her nede! Det hele startet med at vi sto og ventet i over en time. I mens ble det spilt politisk musikk og i blant ble det skutt opp fyrverkeri. Så kom de to statsoverhodene og Chavez begynte å tale på skikkelig revolusjonsvis. Han snakket om alt som skulle bli så mye bedre og om hvordan USA og Bush hadde skylden for fattigdommen i Latin-Amerika. Vi følte oss ikke helt høy i hatten der vi sto som de eneste hvite og folk begynte å bli mer og mer opphisset og ropte “gringo” etter oss (skjellsord for amerikaner). Da Ortega tok over ble stemningen med en gang litt roligere, da han hadde en mye mer forsiktig måte å tale på. Etter å ha hørt noen minutter med han vendte vi nesen hjem igjen for å hvile de slitne beina våre. Noen dager senere var vi i praksis på skolen. Da fikk vi høre at der hadde de begynt å få skolemat, slik Chavez hadde lovet i talen. Dette hadde skjedd bare dagen etter talen. Snakk om å holde løftene sine, men om alt vill ende like lykkelig som dette eksempelet er vel kanskje tvilsomt.

FSLN-flagg.jpg

Krokodillesafari og teater
Neste helg startet vi med en krokodillesafari. Med en liten motorbåt gikk turen inn i en Magrovesump hvor vi så mange fine fugler, noen iguaner, noen gjørmemenn og en bitteliten krokodille. En morsom opplevelse, selv om det ble færre krokodiller enn ønsket. På kvelden kom det en teatergruppe til huset vårt og spilte et stykke som de reiste rundt med som handlet om emigrasjon til Costa Rica og HIV-smitte. Det var et morsomt stykke selv om jeg ikke forsto så mye av det de sa.

krokodilletur.jpg

Managua igjen...
Dagen etter, en uke etter at vi hadde vært i Managua gikk turen tilbake. Denne gangen ble det både flybillett på Hanne og kjole på meg. Den kjolen får det ganske ensom i skapet mitt stakkar, i alle fall foreløpig.

Strandtur
Søndag var det strandtur med en gruppe barn fra et leksehjelp prosjekt som en del har vært med å jobbet som frivillige på. Det ble en morsom, men varm dag med mye lek i vannet og en actionfylt livredning, med en lykkelig slutt.

Spesialskolen
Onsdagen uka etter skulle vi i praksis på den samme skolen som vi har vært hele tiden, men så dukket ikke tolken opp så da ble vi med en annen gruppe på en spesialskole like i nærheten. Det var en sjokkerende opplevelse å høre hvordan de snakket om barna her, men samtidig virket de veldig kompetente og flinke i jobben sin. Etter en omvisning var jeg i en klasse med elever som hadde Cerebral Parese. Der hjalp jeg en liten gutt med å bygge et hus av noen brikke å ei tavle. Vi snakket med det lille språket vi hadde til felles og flirte masse. Dette er den beste praksisdagen jeg har hatt her nede!

Eksamen
Så var det eksamen. Den siste uka har jeg ikke gjort stort annet enn å prøvd å lese, men det har ikke vært noe lett. Det er varmt og masse folk overalt, men litt lesing ble det, eksamen ble gjennomført og eksamensfesten ble en suksess enten vi hadde gjort det bra på eksamen eller ikke. Nå er det bare å vente på resultatet.

Det er bare 11 dager igjen til jeg er hjemme i mitt kjære Norge nå, med kjæresten min, venner, familie, norsk mat, dyne, kulde, alenetid, varme dusjer, gode brødskiver med skikkelig pålegg og alt annet som jeg har savnet mens jeg har vært her. Men før den tid er det to bursdager som skal feires og noen herlige dager på vulkanøya Ometepe som skal nytes.

Posted by karin.m.d 22:47 Archived in Nicaragua

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

blir bra å få deg heim! :)

by flygaren

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint